Pressklipp

Kristianstadbladet

Band på högvarv “–Säg Steve Future, det räcker. Många känner honom bara under det namnet och de som hört vet att det är rivig bluesrock som tänder”.

Mitt i Haninge

När steve lämnar scenen och går ner på dans golvet i klssiker “Got my mojo working” var det många som villigt hägde på och på kort tid fylldes lokalen av svett, rök och blues av hederligaste märke “Djävligt varmt och djävligt bra” var det spontana omdömet från publiken,
” Så här brukar det väl aldrig va nu för tiden. Folk brukar ju bara sitta still och glo”.

 

Om skivan “First Take”

Aftonbladet

“Gammal hederlig bluesrock al´’a Fats Domino, Muddy Waters, Bill Haley …
Det behövs ingen rökig pub för att den rätta stämningen ska infinna sig. Steve sjunger på det där plågsamt intensiva sättet som karakteriserar en god bluessångare.”
…. Annika Sundbaum-Melin

 

Jeffersson 106 Nr 4/94 årgång 27

“…här finns ambition, vilja och en rejäl portion jävlar anama. Fist Take åsyftar att nästan samtliga spår är förstatagningar. Pang på rödbetan med andra ord”.

Visst hade kanske en och annan låt kunnat bli bättre efter tredje eller fjärde omtagningen och visst hade en ambitös producent kunnat runda av en eller annan kantighet. Men risken är stor att det gått ut över själen i musiken. Steve Future Bands munspelsbaserade hårdsvängande pub- blues bjuder på en del trevliga orginal….jag tycker att man lyckats bra med att spela in en platta med ös och tryck. Ett av de spår som imponerar mest är Sent i går kväll, en banal relationshistoria (d.v.s bluesens tema framför alla andra) som jag tycker man fått till riktigt bra och där jag imponeras av Kaj söderstöms piano…Men fler svenska texter ser jag fram emot, för svenskan passar bandet riktigt bra.
Lasse Linder